DELA
Foto: Leo Sarling<07_Bildrubrik>SJÖBJÖRNAR Frida och Nanouk har seglat till Åland med skeppet Oban. Från vänster: Frieda Morgner och Nanouk Broekstra.

”Vinden var perfekt för att segla till Åland”

Julisolen gassar över Mariehamns gator medan Frieda Morgner och Nanouk Broekstra vandrar runt och upptäcker staden. De kom till Mariehamn bara för en dag sen efter en lång segelfärd.

– Jag är från Tyskland och Nanouk är från Nederländerna. Vi har bara hunnit vandra runt ännu, men det är riktigt fint här. Jag gillar att det är mycket träd, säger Frieda.

– Jag gillar Mariehamn. Det är mycket färgglada byggnader, säger Nanouk.

Hur fick ni idén att resa till Åland?

– Vi var ute och seglade med skeppet Oban, och så sa kaptenen att vinden var perfekt för att segla till Åland. Vi är ungefär 30 personer på skeppet och det tog ungefär fem timmar att segla hit från Sverige, säger Nanouk.

Vad tycker ni om att segla?

– Jag gillar det väldigt mycket. Man har alltid folk runt omkring sig och man får besöka många olika ställen, säger Frieda.

– Man får se så otroligt många olika öar, det gillar jag, säger Nanouk.

Vad rekommenderar ni med era hemorter?

– Om man åker till Nederländerna borde man besöka Amsterdam. När man är där borde man prova på holländska ostar. Min personliga favoritost är ”jong bleiche”, säger Nanouk

– Jag skulle rekommendera min hemstad Wismar. Den ligger vid Östersjön och liknar på Mariehamn, säger Frieda.