DELA
Foto: Oliver NyholmÄTIT GOTT Kjell Lundman, Elin Henningson Lundman och Carin Henningson har bland annat åkt räddningsbåt och ätit gott på restaurang.

”Vi är alla båtintresserade”

På sjödagarnas invigningsdag strosar Kjell Lundman och Carin Henningson om kring bland försäljarna tillsammans med sin dotter Elin Henningson Lundman. De kommer från Sandviken, Sverige, och har hunnit med mycket under sina fyra dagar på Åland.

Vad har ni gjort under er vistelse?

– Vi har cyklat mycket, varit till Eckerö på viltsafari. Vi har också gått på museum och badat på Degersands camping, säger Kjell Lundman.

– Vi har också åkt sjöräddningsbåt. Det gick 35 knop. Och så åt vi gott på restaurang von Knorring. Visst har hunnit med rätt mycket, säger Carin Henningson.

Vad tycker ni om Mariehamn?

– Det finns mycket att se och det är inte så mycket väsen. Det är ett trevligt ställe med trevliga människor, säger Carin.

Vad mer ser ni fram emot att göra under er vistelse?

– Vi tänker fara till Havsvidden. Det har flera människor rekommenderat till oss. Det lär vara fantastisk utsikt och ett jättefint ställe. Vi ser också fram emot att gå fler dagar på sjödagarna. Vi är alla båtintresserade, säger Kjell

Vad rekommenderar du med Sandviken?

– Det finn ett gammalt bruksområde man kan besöka. Man kan äta gott, se på hästar och skida. De lägger is där redan i oktober, så många skidåkare tränar där. Det har också kommit en ny mountainbikebana som är 20 mil lång, säger Carin.