DELA

”Zonterapin födde mitt intresse för massage”

Nya Åland fick i går besök av Anders Påvall som masserade anställda från tidig morgon till sen eftermiddag. Med uppmjukade muskler, ökad blodcirkulation och ett större lugn har valet av Dagens ålänning sällan varit mer lätt att motivera.
När föddes ditt intresse för massage?
– Det var faktiskt efter att min mor gick en kurs i zonterapi för 25 år sen som jag fick upp ögonen för massage. Efter en tid började jag att syssla med det i liten skala vid sidan av mitt ordinarie jobb på Ålands Radio. Men när jag blev uppsagd från radion för ett par år sen valde jag att satsa på massagen fullt ut.
Så uppsägningen var i ditt fall en dold välsignelse?
– Jag brukar skylla på amerikanerna (skratt). Det var ju där finanskrisen startade och när sen de sämre tiderna spreds över resten av världen kunde jag inte vara kvar på radion. Men det var bra så till vida att jag verkligen kunde ägna mig åt massagen, har man en fast anställning är det inte så enkelt att våga satsa på nåt nytt.
Hur ser dina arbetsdagar ut?
– Jag är rätt mobil av mig och åker ofta ut till företag och masserar anställda i deras arbetsmiljö. Men sen tar jag också emot kunder i min lokal i Mariehamn.
Vad har du för tankar om framtiden?
– Att jag ska hålla mig frisk så att jag kan fortsätta jobba med min favoritsysselsättning: att ge kunder friskvårdsmassage.
Som Dagens ålänning får du skicka en hälsning till en person. Vilken väljer du?
– Då hälsar jag till min dotter Smilla!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax