DELA
Foto: Frans Jansson<07_Bildrubrik>MUSIKER Janne Adolfsson är född och uppvuxen i Bromma, men sedan den första augusti är han skriven på Åland.

”Vi söker det lugna”

Dagens ålänning Janne Adolfsson vill egentligen inte kalla sig för ålänning, inte ännu i varje fall. Han har flyttat hit nyligen och skrev sig på Åland den första augusti. När Nya Åland träffar honom är han på väg till AMS för ett möte om jobbsökande.

– Jag var på en anställningsintervju idag och det lät bra. Nu ska jag se om AMS kan hjälpa något mer med att hitta jobb.

Hur hamnade du här?

– Jag träffade min fru som är härifrån för ungefär två och ett halvt år sedan. Vi har försökt bo i Sverige, men det fungerar inte riktigt, vi söker det där lugna. Nu var det dags att rycka upp rötterna.

Har du hittat lugnet än?

– Det kommer. Nu söker jag och frun efter ett lämpligt hus häromkring.

Hur skulle drömhuset se ut?

– Ett tegelhus ut mot havet med fem-sex rum och ett uthus där jag kunde sitta och spela musik.

Så du är musiker?

– Hobbymusiker. Jag spelar både bas, gitarr och trummor. Nu har jag inte spelat på en massa år, men förut lirade jag i band. När jag sitter själv blir det mycket country och lite rock.

Hur har sommaren varit?

– Augusti har varit bra, fast juni och juli när jag flyttade hit var ingen höjdare med vädret. Jag har hoppat in och jobbat lite på Pectus och fått in en fot där. Jag hade aldrig satt en fot på Åland innan nu, så jag har mycket kvar att utforska.

Vem vill du hälsa till?

– Jag hälsar till min fru och till hennes mor och son.