DELA

”Vi dansade runt en plastgran på stranden”

Torggatan ligger helt öde på söndagkvällen och inte en människa finns i sikte. Men till slut möter vi Ralf Sjöberg utanför Tipsettan som ska hämta dagens nummer av Hufvudstadsbladet.
Varför inte Nya Åland? Eller ni kanske prenumerar på Nyan?
– Hehe, nej faktiskt inte. Vi hade Nyan förut men nu kör vi på blått.
Det är tjugondag knut i dag, har ni sopat ut julen hemma?
– Ja, det har vi gjort. Vi firade jul söderöver, så vi hade ingen gran eller så. Bara lite julljusstakar och sådant. Julen spenderade vi i södra Spanien på ett ställe som heter Almuñécar som ligger nära Málaga på Spaniens sydkust.
Oj, vad skönt det låter. Så ingen halvmeter snö och rysskyla då?
– Nej, det var lika varmt som det brukar vara här i juni eller augusti. Det var badväder i alla fall. På julafton dansade vi runt en plastgran på stranden som var runt en meter hög. Det var pyntat och fint trots att de är katoliker där nere.
Hur kom ni på idén att fira just där?
– Jag läste faktiskt en artikel om Göran Sundqvist i Nyan. Så du ser, vi köper Nyan i lösnummer ibland, och blev intresserade. Sedan ringde vi till Göran Sundqvist och han bokade hotell och flyg och allt. Jag kan verkligen rekommendera det.
Till sist får du hälsa till vem du vill.
– Oj, då ska jag vara smart här. Jag gick i pension i maj och vill gärna hälsa till mina gamla arbetskamrater på Silja Line.

Carin Karlsson

carin.karlsson@nyan.ax