DELA

”Vi brukar luffa runt i värmen den här tiden”

Carola Eriksson sitter i allsköns ro vid ett bord ombord på Skarven på väg till Föglö och bläddrar i kommunens nyhetsblad. Lite motvilligt går hon med på att bli dagens ålänning. Att svara på frågan var hon bor visar sig vara lite komplicerat.
– Jag bor delvis på Föglö, men vi flyttar just nu in i ett hus i Lemland och håller samtidigt på att tömma en lägenhet i Mariehamn.
Den här dagen är hon på väg till hemmet på Föglö för att lämna och hämta grejer.
– Jag packar och plockar ihop i huset, det är det jag gör mest just nu. Vi har använt den här vintern till det.
Vad gör du annars då, när du inte åker fram och tillbaka till Föglö?
– Jag är pensionär. Men på sommaren hyr vi ut ett par hus på Föglö till turister. Poststationsföreståndare har jag varit en gång i tiden, när vi bodde på Brändö för länge sedan.
Och vad har du för andra intressen?
– Jag är mycket ute i naturen och i trädgården. Fiskar gör vi ibland. Och så reser vi mycket, det här är första vintern jag är hemma på många år. Annars brukar vi luffa runt i värmen den här tiden på året.
Aha, har du några favoritresemål?
– Det finns fantastiska ställen i hela världen och alla har sin tjusning. Men jag gillade Kambodja, Vietnam och Indien, och kanske blir det en tur till Cypern snart.
Till sist får du hälsa till någon.
– Det blir väl till vänner och bekanta. Och särskilt till barn och barnbarn, de får sig säkert ett gott skratt nu när de ser farmor i tidningen.

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax