DELA

”Vi badade i havet varenda dag”

Hallå, var är våren och vårflanörerna? Det blåser kallt och hårt längs Mariehamns gator på söndagen så folk håller sig inne.
Men vänta, någon trotsar vädrets makter. Det är Siw Sommarlund är på promenad med Theo som är både snygg och smart.
Theo har en lång rad utmärkelser på hyllorna hemma. Han är bland annat multichampion med titlar från Sverige, Finland och Norge och servicehund som hjälper personer med funktionsnedsättningar.
Ruskigt väder, Siw!
– Jo, vi skulle ge oss ut på en solskenspromenad och så blev det så här. Vi åkte bil till begravningsplatsen, där fixade vi vid några gravar och nu är vi på väg hem till Östernäs. Theo är avpälsad så han fryser ganska lätt. Själv har jag varit sjuk, nu började det bli bättre.
Är det flunsan som alla andra haft i vinter?
– Jag tror det. Vi var till Lanzarote en vecka. Alla hostade och snuvade där. Hittills är jag den enda i familjen som snappat upp det men jag vet inte var det hände. På flyget, på färjan eller så var det gurkan som jag och hunden åt av. Vi blev sjuka båda två.
Lanzarote låter väldigt trevligt just nu.
– Vi badade i havet varenda dag. Spanjorerna som ser det tror att man inte är klok. För att de ska bada ska det vara minst tjugofyra grader, sa en servitör som jag pratade med.
Vem vill du hälsa till?
– Till Karin Sandell som fyller sjuttio år den 14 april.

Patrik Dahlblom

patrik.dahlblom@nyan.ax