DELA

Tåskor är nog för kalla på vintern

Dagens ålänning heter Jessica Nordberg och är ursprungligen från Vårdö men har bott i Mariehamn i många år. Hennes företag Hedone har nyligen bytt plats från Adlon till Cityhuset på Torggatan och under torsdagen höll hon öppet hus.
Jessica jobbade tidigare inom restaurangbranschen men hade länge haft planer på att byta yrke. Efter att sommaren 2009 blev mycket arbetsam valde hon att sadla om och började under hösten 2009 studera till massageterapeut. I februari 2010 startade hon företaget Hedone.
– Jag erbjuder massage, hudvård och säljer bland annat tåskor.
Vad är tåskor för någonting?
– Att gå med en tåsko är ungefär som att gå barfota. När man bär vanliga skor så stöds foten upp och man använder inte sina muskler så som det var tänkt att vi skulle använda dem. Nu får foten möjlighet att använda sina muskler.
Är skorna sköna?
– Jag tycker de är jättesköna. Det kändes lite ovanligt i början men nu när jag har vant mig vill jag inte sluta använda dem. Skorna ger också mycket bra fäste vilket gör att de passar bra för träning och för människor som är ute på sjön på somrarna. Men de kanske är lite kalla på vintrarna.
Hur har ålänningarna mottagit tåskon?
– I Sverige har de blivit mycket populära och jag tror att de är på gång även här på Åland.
Vem vill du hälsa till?
– Då vill jag hälsa till alla mina kunder och alla mina blivande kunder.

Johan Orre