DELA
Foto: Stefan Öhberg

”Ni ser inte så läskiga ut”

Kalven Ibiza bor på Bolstaholms gård i Geta. När Nyan träffar henne har hon precis blivit utsläppt för året tillsammans med de andra korna och kalvarna på gården.

– Helst skulle jag skutta vidare, men ni ser inte så läskiga ut. Så jag kan väl stanna och prata lite, säger hon från andra sidan stängslet.

Hur kommer det sig att du heter Ibiza?

– Vi är tydligen döpta efter bilar i år. Jag hade ingen aning om att jag var en bil, men min kompis Volvo sa att det var så. Fast jag vet inte om han vet så mycket om bilar. Han påminner mer om en traktor.

Vad tycker du om kommunstrukturreformen?

– Det är en komplicerad fråga som jag inte är helt insatt i. Jag tror inte att jag är tillräckligt gammal för att förstå frågan helt ännu, men efter de rykten jag har hört i ladugården verkar det finnas både för- och nackdelar med en reform. Jag har också hört att regeringen ska ut på en turné i alla kommuner och berätta om reformen, så jag hoppas att jag vet lite mer efter det. Det som oroar mig mest är namnet Nordvästra Åland, det är tråkigt.

Och kortrutten?

– En eldriven färja verkar vara en bra idé. Jag bor ganska långt från skärgården, men jag tror att mitt gräs smakar godare om det har fått lite mindre utsläpp på sig.

Vem vill du hälsa till?

– Mina kompisar Tesla och Ko-rolla. Och till alla människor som kom och tittade på när vi sprang ut i hagen. Tycker ni faktiskt att det är lika spännande varje år?