DELA

”Naturen är höjdpunkten”

Martin Chagallo Albanesi från Kungsholmen i Stockholm promenerar runt i Hammarbo Hammarland och njuter av naturen när Nyan hittar honom.
Varför är du på Åland?
– Jag är här med min flickvän. Tillsammans hälsar vi på hennes familj som har åretruntboende i Mariehamn. Jag har varit här kanske tre, fyra gånger förut.
Vad brukar du göra här?
– Jag fiskar väldigt mycket och är utomhus nästan hela tiden. Naturen här är höjdpunkten. Jag tycker att det är väldigt fint här på Åland och blir väldigt inspirerad av just naturen.
Vilket är bästa fiskestället?
– Det vill jag ju inte uppge ifall folk stjäl det från mig haha! Men det näst bästa kan jag berätta om. Det är broarna ute vid Järsö. Där nappar det ganska bra faktiskt.
Vad ska du göra i sommar?
– Jag ska jobba stenhårt på kontoret, hemma i Stockholm, där jag är it-konsult. På min semester har jag ingen aning om vad som händer än. Kanske blir det en utomlandsresa men jag vet inget bra resmål heller. Så länge det är något ställe där det inte regnar blir jag nöjd.
Vad ska åländska turister göra i Stockholm?
– De ska gå genom alla shoppinggallerior som finns och äta mycket på McDonalds! Nej, men något jag kan rekommendera är att fiska lax i kanalen vid Gamla stan. Där fick jag själv upp en lax som vägde tio kilo för inte så länge sedan. Den var jag tvungen att åka hem med kollektivt sen.

Julia Nyback