DELA

”Min dotter vill inte åka hem”

Larsa Söderlund väntar på färjan hem till Stockholm när Nya Åland träffar honom i Västra hamnen. Han ser härligt avslappnad ut trots att semestern på Åland varit i det kortaste laget.
– Jag är här med min fru och min dotter, som är fyra år gammal. Vi kom i söndags så det blev två dagar på Åland, berättar han.
Har du varit på Åland tidigare?
– Min mormor och morfar hyrde ett hus här när jag var liten. Och jag var här på innebandyturnering några år i rad för ungefär tio år sedan.
Och i år blev det familjesemester?
– Ja. Vi har bott på Hotel Savoy och hunnit med mycket, vi har tittat i affärer, lekt i parker och ätit på restaurang. Men i går gick jag på casinot helt själv.
Vad har varit favoriten?
– I går var vi på Mariebad och den blev favoriten, speciellt hos min dotter, hon älskade Mariebad. Vi var mest inomhus eftersom vädret inte var så bra. I dag har vi kunnat vara lite på stranden också.
Hur känns det att åka hem?
– Vi har trivts bra här. Min dotter vill faktiskt inte åka hem, hon har haft så roligt. Jag har fått muta henne med glass för att vi ska komma iväg.
Vad bör man se om man kommer till Stockholm som turist?
– Där ska man också åka lite båt, ta sig ut till skärgården och se sig omkring. Vasamuseet, Skansen och Gröna Lund är också roliga om det inte är för mycket folk.

Annakaisa Suni