DELA
Foto: Julia Johansson<07_Bildrubrik>NYTT Christian och Shadia Lindkvist har slagit upp portarna till sin nya butik. Idén till butiken har funnits en längre tid.

”Livet är ett äventyr så varför inte prova?”

När Malaysia möter Närpes blir det butik på Åland. Dagens ålänningar är Christian och Shadia Lindkvist som tillsammans driver den nyöppnade butiken Heavenly Senses i Sittkoffsgallerian i Mariehamn. Butiken slog upp portarna under lördagen och enligt ägarna har responsen från kunderna varit positiv.

– Det har gått helt okej. Det har varit mycket folk i rörelse, säger Christian Lindkvist.

– Vi har fått höra att butiken är helt underbar och att det doftar gott, säger Shadia Lindkvist.

Oljor, tvålar och rökelse. Varför blev det just det här konceptet?

– Det är ett intresse jag haft sedan jag var liten. Min mamma köpte ofta härliga tvålar så det hänger kvar sedan dess. Vi vill att alla ska ha råd med handgjorda, ekologiska kvalitetsprodukter. Jag hoppas att folk ska lockas hit av alla dofter, säger Shadia Lindkvist.

Hur hamnade ni på just Åland?

– Först bodde vi i Melbourne i Australien men bestämde oss för att flytta till Vasa. Sedan fick jag jobb på Viking Line och då bestämde vi oss för att flytta till Åland istället, säger Christian Lindkvist.

– Folk brukar fråga mig om jag inte saknar stränderna men det gör jag inte. Här finns många vackra stränder och människorna är väldigt trevliga. Jag tänker att livet är ett äventyr så varför inte prova? Jag trivs bra här, säger Shadia Lindkvist.

Slutligen får ni hälsa till någon.

– Då vill vi hälsa till våra familjer och tacka för all uppmuntran vi fått på vägen. Och så vill vi hälsa alla våra kunder välkomna in. Var inte blyga. Kom gärna in och säg hej.