DELA

”Körde minimoto med stödhjul”

I snöstormen hittar vi dagens ålänning, Kim Grandell som försöker sopa av sin bil så gott som möjligt med en trasig P-skiva. Han är på väg till en restaurang i stan för att äta lunch. Han ser lite bekymrad ut över vädret:
– Det är aldrig kul med snö, då man inte kan köra cross, berättar han för oss.
Hur ofta skulle du vilja träna om vädret skulle tillåta det?
– Helst skulle jag vilja köra två till tre gånger i veckan, nu går det endast att träna på helgerna eftersom det inte blivit tillräckligt ljust ute på kvällarna, så jag hoppas verkligen den här snön försvinner till lördag så jag får köra lite. Jag försöker träna så ofta som möjligt inför tävlingssäsongen som börjar i slutet på april.
Hur länge har du kört?
– Jag körde minimoto med stödhjul som treåring och vartefter jag växt har jag uppgraderat storleken på motorcyklarna. När jag var liten ville jag börja tävla tillsammans med min pappa i enduro, som är ett maraton i svår terräng för crossmotorcyklar. Tyvärr fick jag inte delta på grund av min ålder. Jag har alltid kört motorcross men det är först från 2010 som jag tävlat i stockholmscrossen i Sverige.
Har du några mål inför tävlingssäsongen?
– Jag hoppas komma bland topp tio i totalresultatet i år, vilket blir en utmaning för mig. Svenskarna håller så högt tempo på tävlingsbanonrna då de har större banor att träna på än vad vi har. Jag måste bli snabbare och få in bättre teknik för att lyckas med mitt mål.
Är det någon som du skulle vilja hälsa till?
– Jag vill hälsa till min pappa, som ligger hemma och är sjuk, jag hoppas han blir bättre snart.

Text och foto:
Maéva Hachem (praktikant)