DELA

”Kläder att tvätta och prov att öva inför”

Dagens ålänning heter Simon Blomkvist och när vi träffar honom är han på väg ut från Ålands lyceum, där han snart har klarat av sitt andra läsår.
Hej, vad håller du på med?

– Jag har just haft min enda timme i skolan idag och nu är jag på väg hem. Jag har kläder att tvätta och prov att öva inför och så ska jag försöka slappna av en stund innan jag åker ut till Vikingahallen. Jag har börjat spela volleyboll med en nybörjargrupp.
Bor du ensam?
– Jag bor med en kompis i en lägenhet här i Mariehamn. Det är lite mer ansvar och mer saker att göra när man inte bor med sina föräldrar men man vänjer sig ganska snabbt. Fast det gör de där dagarna då man är trött lite extra jobbiga.
Har du några planer inför sommaren?
– Nej, inga särskilda. Jag letar fortfarande efter ett jobb.
Vad skulle du vilja jobba som?
– Vad som helst. Försäljare på något café kanske. I framtiden kanske jag vill bli musikproducent. Jag har redan jobbat som ljudtekniker och jag spelar gitarr och sjunger i ett band som spelar lite olika sorters musik.
Vart skulle du helst vilja resa och varför?
– Antingen till Nya Zeeland eller Japan. Den nyzeeländska naturen är så otroligt vacker och fascinerande och den japanska kulturen och kanske speciellt matkulturen verkar väldigt intressant.
Till slut får du hälsa till någon.
– Då vill jag hälsa till min mamma och till nästa person som blir Dagens ålänning.

Felix Quarnström