DELA

”Ju mer man målar, ju bättre blir man”

Framför kassan i en liten affär i Sittkoffs träffar vi Taina Valmari. Affärens namn är B.A.G.S och här säljs bland annat väskor, plånböcker, tavlor. Stämningen i affären är lugn och behaglig. Taina jobbar i butiken och ställer gärna upp som Dagen ålänning. Trots det regniga vädret i dag så är hennes humör glatt och trevligt.
Var bor du?
– I Östernäs i Mariehamn.
Äger du butiken själv?
– Ja, det gör jag. Den har alldeles nyss öppnat, för två veckor sedan. Den är mitt nya projekt och jag testar att ta in olika nya produkter för att se vad kunderna gillar. Det är den första butiken av sitt slag i Mariehamn. Jag tycker om att jobba här och att träffa nya människor.
Vad tycker du att det bästa är med våren?
– Det är solen, att den kommer fram, men också fåglarna.
Vad har du för fritidsintressen?
– Jag rider. Jag går går på en ridkurs på Sleipner. Jag läser också och målar mycket tavlor, jag hade en utställning av mina tavlor i februari. Det finns också lite av mina tavlor till salu här i min butik. Det är roligt att måla. Ju mer man målar, ju bättre blir man. När jag blir pensionär tror jag att jag kommer att ägna mig åt att måla på heltid.
Vad har du för helgplaner?
– På lördag ska jag jobba i butiken och sen så kommer min mamma från riket också på besök.
Vem skulle du vilja hälsa till?
– Jag hälsar nog till alla som arbetar på Alandia Bolagen. Jag har jobbat där tidigare. Jag tycker de alla borde komma och hälsa på, och handla lite, ler hon.

Text & foto: Evelina Bertell (Prao)