DELA
Foto: Patrik Dahlblom

”Jesus är min stora tröst och klippa”

Tatueringarna syns på långt håll när vi möter Ywonne Edh.

På höger arm har hon en tatuering med blommor och sina barns namn, Ove och Sara. På vänster arm finns två tatueringar – ”Jesus” och ett kors med texten ”God loves you”.

– Jag älskar mina barn och vill ha dem nära mig för evigt. De andra tatueringarna har jag för att jag är frälst och älskar Jesus.

Hur gick frälsningen till?

– Det hände för fjorton år sedan i församlingen Ordet. Jag var ute på en cykeltur och tänkte att jag skulle gå in där. En kvinna som talade engelska var predikant. Sen var det en annan kvinna som sade ”kom med upp” när det gjordes en frälsningsinbjudan. Kvinnan som talade engelska frågade om jag var frälst. ”Nej, men jag vill bli”, svarade jag. Och så blev jag frälst. Två timmar senare blev jag döpt i havet.

Hur förändrades ditt liv?

– Väldigt mycket. Jesus är min stora tröst och klippa. Jag talar med honom varje dag och jag har fått många kristna vänner.

Är du med i någon församling?

– Vi far till litet olika. Min pojkvän är inte frälst ännu. Han är från Finström så vi går mycket till Finströms kyrka.

Vad gör du annars?

– Jag har varit sjukpensionär i sjutton år. Före det var jag personlig assistent på dagiset Blåkråkan på Måsvägen. Jag läser mycket, målar i akryl och skriver.

Vad då?

– Just nu en tacksamhetsbok med stort och smått. Jag är tacksam för min pojkvän, för mina barn, för att jag kan se och höra och för att jag har ett eget hem. Jag har ett bra liv.

Vem vill du hälsa till?

– Min pojkvän Kjell Jansson.