DELA

”Jag vill ha internationell erfarenhet”

Dagens ålänning, Christoffer Virtanen, har kafferast när Nya Åland träffar honom i receptionen på hans jobb. Christoffer sommarvikarierar för tredje sommaren på Paf, där han har hand om den tekniska supporten.
Hemma på Åland bor Christoffer i Godby, men resten av året studerar han marknadsföring på Svenska handelshögskolan i Vasa.
– Jag är inne på mitt sista år. Just nu håller jag på med min magistersavhandling.
Hur kom det sig att du fastnade för marknadsföring?
– Jag vet inte, det är intressant. Det bästa med utbildningen är bredden – det finns så många områden man kan arbeta inom. Alla företag behöver jobba med marknadsföring, och det handlar om så mycket mer än bara reklam.
Hur ser drömjobbet ut?
– Jag vill i alla fall arbeta inom IT-sektorn. Gärna utanför Ålands gränser, jag skulle gärna skaffa internationell erfarenhet.
Det blir mycket jobb för Christoffer i sommar, men han har ändå några sommarfestligheter inplanerade.
– Nu närmast blir det midsommarfest, och så piratfesten förstås.
Piratfesten?
– Det är några kompisar som arrangerat den i 3-4 år nu. Första Rockoff-helgen ordnar de en maskerad med pirattema. Kvällen inleds på Nabben och sedan beger vi oss in mot stan och avslutar kvällen på Lilla holmen.
Christoffer trivs bra med att vara hemma över sommaren.
– Det är både praktiskt och billigt att bo hemma med familjen, men visst är det en stor omställning efter att ha bott på egen hand så himla länge.
Vem vill du hälsa till?
– Till min familj och alla mina vänner och bekanta här på Åland.

Axel Kronholm