DELA

”Jag vågade knappt gå över gatan”

Dagens ålänning Björn Udenius från Mariehamn sitter och tatuerar en kund när vi kommer in i hans studio This Love Tattoo som ligger på Ålandsvägen i Mariehamn.
Vi frågar om han vill ställa upp som Dagens ålänning, han skrattar och frågar sin kund om det är okej att vi kommer in. Kunden svarar att det går bra och vi får komma in i studion.
Hur länge har du jobbat som tatuerare?
– Jag har arbetat som tatuerare i sju år och lite till och det mest udda stället som jag någonsin har tatuerat på är nog rumpan, säger Björn och skrattar.
Vad gör du när det är dåligt väder ute?
– När det är dåligt väder ute så jobbar jag oftast eller är inne och tittar på film. Jag har ingen speciell genre inom film, jag tycker om skräck men jag har inte sett någon skräckfilm på länge så just nu tittar jag på allt som inte är dåligt!
Vilket resemål är det bästa du har gjort som är utanför Norden?
Utan att tveka säger Björn:
– Argentina! Det bästa med Argentina var helt klart köttet och det största som skiljde sig från Åland och Argentina var nog vägarna. De är så mycket större och jag vågade knappt gå över gatan när jag var där. Jag ville helst gå under eller runt. När jag skulle gå över så tänkte jag om detta var dagen jag skulle bli påkörd.
Oj vad häftigt! Och till sist, vem skulle du vilja hälsa till?
– Jag skulle vilja hälsa till min käresta!

Nikita Lönnbohm (praktikant)

redaktion@nyan.ax

Foto: Emma Pasanen (praktikant)