DELA

”Jag tänkte låna en bok om lakrits”

Dagens ålänning heter Marie Rosenqvist och kommer från Kalmarnäs i Jomala. Henne hittar vi bland bokhyllorna inne på Stadsbiblioteket, där hon står och tittar på kokböcker.
Hej, vad gör du här på biblioteket?
– Jag tittar på lite böcker och tänkte låna en bok om att tälja i trä till min yngsta son och en bok om bakning till min äldsta son. Sedan tänkte jag låna en bok om lakrits till mig själv, för den såg spännande ut. Jag tycker om att läsa böcker och besöker ofta på bibliotek på fritiden för att hinna låna de bästa nya böckerna. De bästa åländska biblioteken är Stadsbiblioteket och Jomala bibliotek, men jag föredrar nog de mindre biblioteken före de stora. Jomalas bibliotek är mysigt och man hittar ofta det man söker där.
Vad gör du när du inte läser?
– Då jobbar jag på Alandia försäkringars marknadsavdelning eller pysslar i trädgården. Men på torsdagar och fredagar är jag ledig och då gottar jag mig bara. Jag längtar tills all snö och is har smält bort och våren kommer på riktigt så att man kan börja hålla på i trädgården igen. Det kan man föresten också göra på biblioteket, leta efter inspiration till blomlandet.
Och till slut, vem skulle du vilja hälsa till?
– Då vill jag hälsa trevlig helg till alla mina arbetskamrater på Alandia försäkringar.

Moa Clemes (praktikant)

redaktion@nyan.ax