DELA

”Jag skulle vilja hoppa bungyjump”

Dagens ålänning Frida Henriksson från Jomala möter vi i Sittkoffs galleria. Hon är på väg för att köpa en blomma till sin handledare. Hon hojtar glatt till när vi frågar om hon vill vara dagens ålänning.

Vad tycker du att är det bästa med valborg?
– Det bästa med valborg är att man, i alla fall jag, umgås med mina vänner, grillar och att det äntligen börjar bli lite varmt så man kan vara mera ute..

Vad skulle du göra om det är dåligt väder på valborg?
– Är det dåligt väder firar jag valborg med mina vänner på en stuga någonstans.

Ska du göra något speciellt i sommar?
– Jag ska sommarjobba på Mathishallen, sola och bada mycket, vara med mina vänner ta det lugnt i skärgården och åka på olika festivaler. Det bästa med sommaren är värmen och att man får träffa massa nya människor, att man får göra vad man vill, när man vill. Det är så skönt att koppla av och njuta och sedan kan man ladda batterierna inför ett nytt skolår med nya möjligheter.
Om du fick välja vilket ställe i världen du fick åka till, vilket skulle du då välja?
– Oj, det var en svår fråga! men jag tror i så fall att jag skulle välja Nya Zeeland. Skulle jag få möjligheten att åka dit så skulle jag vilja hoppa bungyjump. Nya Zeeland är så häftigt när ön består av två olika halvor, det är verkligen ett ställe jag vill besöka före jag dör.

Vem vill du hälsa till?
– Till min mamma Lena Westergård, min pappa Roland Henriksson och min kompis Jennifer Donning.

Text: Emma Pasanen och Nikita Lönnbohm (praktikanter)
Foto: Emma Pasanen