DELA

”Jag kommer igång så bra med hunden”

Ute på gamla byvägen i Geta hittar vi dagens ålänning, Susanna ”Sanna”Jansson som är ute på sin dagliga förmiddagspromenad med hunden ”Zeb”, en fyraårig svart labrador som inte tycktes ha tid att stanna för att prata med oss under hans dyrbara promenad.
– Han kan bli lite ivrig och vilja fortsätta gå, säger Susanna
Bor du här i Geta?
Ja, det gör jag, jag är ursprungligen från Mariehamn. Sedan träffade jag min man som var från Geta, och flyttade därför hit för rätt länge sedan nu, år 1980. Så jag har bott här ett tag.
Vad ska du göra resten av dagen?
– Jag ska så småningom åka till stan och handla lite mat. Sedan måste jag åka med hunden Zeb till smådjurskliniken. Jag hamnar på att åka in till stan när jag ska handla, men jag åker helst inte så många gånger i veckan.
Har du någon hobby?
– Jag gillar att komma ut i naturen, vara vid sjön tycker jag också mycket om. Jag brukar promenera flera gånger om dagen, bland annat på Kulturstigen, en väldigt trevlig promenadstig som är några kilometer lång. Jag kommer igång så bra med hunden, som också mer än gärna vill gå och promenera och som ofta vill vara igång.
Är det någon du vill skicka en hälsning till?
– Ja, jag vill gärna hälsa till min pappa Offa Bergman, som bor i Mariehamn. Han blir nog jätteglad av en varm hälsning.

Maéva Hachem (praktikant)