DELA

”Jag har hästar, hundar, katter och undulater”

På parkeringen utanför Sparhallen hittar Nya Åland Katrin Gwardak från Saltvik Kvarnbo. Hon är på väg att köpa kattmat och mat åt sig själv också.
Har du semester nu eller har du redan haft semester?
– Jag hade semester förra veckan men jag har min lediga dag i veckan på måndagar.
Vad gjorde du under din semester?
– Jag var med mina djur. Jag har hästar, hundar, katter och tre undulater. Undulaterna får flyga fritt omkring i huset. Jag var till Sverige också men inte för att shoppa. Jag åkte dit för att köpa hästmat eftersom det inte går att köpa på Åland, tio säckar. Oj, då shoppade jag ju visst.
Hände det något roligt under semestern?
– Häromdagen var det ett litet barn som sade till mig ”du har tappat en tand. Du har visst tappat en tand. Du har en glugg där.”. Det är så roligt, för barn kan säga lite vad de vill. Men jag har inte tappat någon tand, jag har alltid haft en glugg där!
Vad gör du när du inte har semester?
– Jag är kantor, det kanske inte är det första yrket man tänker sig att jag skulle ha. Men på fritiden är jag mest med mina djur.
Hade du kanske blivit veterinär om du valde nu?
– Kanske, eller djurskötare. Någonting åt veterinär- eller djurskötare-hållet i alla fall. Men jag ska nog inte sadla om även om det vore roligt att göra.
Och så har vi den sista frågan kvar. Har du någon du vill hälsa till?
– Jag skulle vilja hälsa till alla tanter och farbröder på Tallgården och Strömsgården samt till kyrkokören och barnkören.

Jenny Blomsterlund (prao)