DELA

”Jag har haft 40 jobb”

Kaj Eriksson från Finström Pålsböle är dagens ålänning. På söndagseftermiddagen är han lite nerslagen efter IFK Mariehamns förlust mot Tampere United. Han såg fotbollsmatchen på plats.
– Det var en bra match. IFK spelade bra, men hade som vanligt svårt att göra mål. De borde verkligen lära sig att göra mål.
Är du mycket fotbollsintresserad?
– Ja, jag har spelat själv i Finströmskamraterna. Jag var lagledare för ett juniorlag, men jag spelade inte så länge utan kom bara till B-laget, sedan började jag studera.
För tillfället arbetar Kaj som återvinningsarbetare vid Emmaus bygg- och möbelretur. Han jobbar också som fastighetsskötare för bland annat Koff.
– Man jag har haft 40 olika jobb. Mitt första jobb var på Samgång i Godby och då var jag 14 år.
Som 15-åring inledde Kaj studier vid Åbo handelsskola. Då var det handelsbanan som hägrade, men Kaj har också jobbat 9,5 år i försäkringsbranschen och 6,5 år som biträdande utmätnings- och stämningsman.
– Det kallades exekutionsbiträde.
Genom åren har Kaj haft många meningsfyllda jobb, som han uttrycker det.
– Det roligaste är det som jag har nu. Men jag tycker om att arbeta med gamla människor också. Jag gjorde praktik som fastighetsskötare på ett ålderdomshem och jag är fastighetsskötare åt några äldre personer. De sätter stort värde på sådant.
Förutom sina arbeten sysslar Kaj med hantverk. Han har studerat hantverk och är främst intresserad av trä- och metallslöjd.
– Jag har ansökt om att få hyra det lilla huset på Mattssons parkering i Godby tillsammans med 14 andra hantverkare. Vi skulle sälja våra produkter och fungera som turistinformation samtidigt. Men jag har inte fått svar än.
Slutligen, vem vill du sända din hälsning till?
– Jag hälsar till min bror Kurt Eriksson i Huddinge att han ska krya på sig. Det är han som är KE HUD FLE.

NINA SMEDS

nina.smeds@nyan.ax