DELA

Jag gillar när det går undan

Dagens ålänning är Carola Larsson från Saltvik Kroklund. Hon är sångerska och många har säkert sett henne på scenen både på Arken och Alandica. Hon är dessutom ekologisk hudvårdsterapeut och har just avslutat en behandling i sin klinik när Nya Åland träffar henne.
Hur blev du intresserad av ekologisk hudvård?
– Jag ville jobba med människor och ville bli hudvårdsterapeut. Jag kom in på den utbildningen av en slump. Det är det bästa som hänt mig och har ändrat mitt liv. Numera lever jag som jag lär, åtminstone det som går. Det är svårt att hitta ekologiskt hårspray, men det mesta andra, som schampo och mat, går att få ekologiskt. Och i behandlingarna använder jag förstås bara ekologiska produkter.
Du är också sångerska och uppträder på helgerna, hinner du ha någon fritid?
– Jag gillar när det går undan så om jag ligger på latsidan när jag har fritid blir jag stressad. Men sången laddar mina batterier och jag har ett bra band som jag trivs med, Soundway. Och till på köpet får jag betalt för att arbeta med dem. Annars är det familjen, gården och hemmet som tar upp fritiden.
Har du gjort något roligt i sommar?
– Jag gillar att jobba, så det har varit roligt. Jag har varit med i Röster för Östersjön, det var roligt men jobbigt. Och att uppträda med Projektkören och sjunga Queenlåtar på Rockoff var härligt. Jag har också hunnit två gånger ut med båten med familjen i sommar.
Slutligen får du hälsa till någon.
– Då hälsar jag till världens bästa svärföräldrar Dolly och Karl-Erik Larsson.

Nina Smeds

nina.smeds@nyan.ax