DELA

”Jag får uppleva mycket”

Bakom julgranen på gågatan hukar sig dagens ålänning, Göran Stenius, över massor av sladdar och ett litet mixerbord. Det är Göran, eller rättare sagt hans firma Audiotrade, som ser till att ljudet fungerar som det skall då julgatan invigs. Det är också Audiotrade som sköter ljudet på de allra flesta större kulturevenemang som äger rum på Åland.
– Jobben räcker till så att jag håller mig flytande men jag tar nog gärna emot ännu mera!
Vilka är de viktigaste egenskaperna för det här jobbet?
– Det är nog att man är musikalisk och teknisk på samma gång och det är också viktigt att man är snabb.
Vad är den största fördelen med arbetet?
– Det är att jag får vara väldigt mycket ute bland folk och får träffa människor och uppleva mycket. Jag får vara med på de flesta kulturevenemang som arrangeras här.
Har du någon speciell favorit bland evenemangen?
– Jag har flera favoriter, faktiskt. Alandia Jazz och Rockoff. Litteraturdagarna gillar jag verkligen, jag har varit med där och skött ljudet ända sedan 1992. Idrottsgalan håller också på att bli en favorit. Ja, det är som sagt många…
Vad gör du då du inte jobbar?
– Jag har familj, fru och tre barn, och de vill ju också träffa mig någon gång… Och så är jag musiker själv, det har jag som hobby.
Har du kommit i julstämning i kväll?
– Då julgatan tändes kände jag en lite gnutta julstämning komma. Men det är för tidigt ännu, min julstämning brukar infinna sig betydligt senare.
Tills sist, till vem går din hälsning?
– Det är ju dumt att hälsa till familjen eftersom jag ser dem varje dag så jag hälsar till alla bekanta!

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax

tfn 528 452