DELA

”Jag får tacka Nya Åland”

Dagens ålänning är nog känd för många ålänningar. Det är Mikael ”Elvis” Ahlgren, som numera jobbar som teknisk chef på Ålands radio och tv.
Men har inte du ett eget radioprogram i en annan radiokanal?
– Det slutade jag med när jag fick jobb här i augusti 2011, säger Mikael. Men det är många som frågar efter mitt program än.
Vad gör du som teknisk chef?
– Allt från att byta glödlampor till att sköta ljudsystem. Jag har två tekniker till min hjälp. Det handlar mycket om data och ljud. Min specialitet är datasidan. Det är jag utbildad för och det har jag jobbat med.
Har du ett eget Elvisprogram i Ålands radio?
– Nej, men det skulle vara roligt. De får väl erbjuda mig möjligheten.
Uppträder du fortfarande som Elvis?
– Det händer då och då. För ett tag sedan uppträdde jag på ett födelsedagskalas. Men jag gör lite andra grejer. I februari ska jag vara rock´n´roll-dj på Lions dansgala. Det är lite som att göra radioprogram.
Har du andra intressen än Elvis?
– Jag filmar. Det får jag också göra här på jobbet. Jag brukar även filma på en årlig Elvisfestival som är i Västerås under allhelgonahelgen. Där har jag varit varje år sedan 1991.
Uppträder du där?
– Nej, inte officiellt. Men det blir kanske lite karaoke eller sång under efterfesten.
Hur blev du Elvis med hela Åland?
– Det har varit så sedan 1992 genom en artikel i Nya Åland, faktiskt. Det handlade om att jag var Elvis på en svensexa och sen fick jag bokningar efter det. Så jag får tacka Nya Åland.
Jaha, men du får också hälsa till någon.
– Jag hälsar till Elvis.
Lever han?
– Det kan man fundera på.

Nina Smeds

nina.smeds@nyan.ax