DELA

”Jag deltog i världens största endurotävling”

Han håller oss varma på vintern och ger oss en välbehaglig svalka på sommaren. Björn Skogberg, som arbetar vid HP kyla & värme i Mariehamn är en riktig mångsysslare.
Då Nyan kommer till hans kontor är han i full färd med att studera en byggnadsskiss. Björn är en riktig mångsysslare. Han är arbetsledare och konstruktör.
Firman som han jobbar åt är i grunden ett kylföretag, men inom dess regi utförs det också värmeinstalleringar. Det installeras rör-och värmeelement, värmepumpar, ventilationsaggregat med mera.
Vad är det som har gjort att du har valt just detta arbete?
– De trevliga arbetskollegorna, säger Björn utan att tveka.och tillägger;
– Det är bra att ha trevliga arbetsuppgifter. Det är full fart och händer mycket hela tiden. Vi ger värme på sommaren och svalka på vintern. Just nu håller vi på med att avsluta installationsprocessen vid Maxinge.
När du inte jobbar, vad gör du då på fritiden?
– Familjen och huset upptar en stor tid av min fritid. Men har jag överbliven tid kör jag också gärna motorcykel. Jag kör och har också tävlat inom en specialgren inom motorcykelåkningen, enduro.
– Och jag har faktiskt också hunnit delta i Gotlands Grand National, världens största enduromotorcykeltävling, berättar Björn.
– Det var häftigt. 2300 startade, 900 tävlade inom min klass; 40-49-åringar, och jag tyckte att det gick riktigt bra, konstaterar Björn.
En enduromotorcykel är ett fordon som liknar en motocrossmotorcykel. Det finns några skillnader bland annat att en enduromotorcykel har belysningssystem och mjukare fjädring. Motorn har ofta högre bottendrag och lägre toppeffekt
Nyan önskar Björn lycka till i sin tävlingsiver. Och undrar till sist vem han önskar skicka en hälsning.
– Hälsa mina söner Gideon och Isodor och sänd en specialhälsning till min morbror. Jag tänker på honom. Han vet vad det handlar om.

Nina Häggblad (praktikant)