DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>VANN IGEN Börje Lundberg vann för andra gången en Nyan-tävling i helgen.

”Jag brukar skumma tidningen på kvällen”

Dagens ålänning heter Börje Lundberg och bor i Lemland Söderby. I helgen vann han Nya Ålands utlottning av en läsplatta på Ålandsmässan.

Börje är pensionär sedan tio år tillbaka, före det jobbade han på Alko i 35 år. Han brukar besöka Ålandsmässan, fast inte varje år. Den här gången var det hans hustru som ville se på en ny toalett till stugan och därför besökte de Baltichallen. Börje brukar alltid vara med när Nya Åland ordnar tävlingar.

– En gång vann jag faktiskt en cykel i Nya Ålands OS-tips, säger han.

639 personer deltog i Nya Ålands utlottning av en läsplatta. Börje säger att han egentligen gillar papperstidningen bättre, men att det kan vara bra att ha koll redan på kvällen.

– Jag brukar skumma igenom tidningen på kvällen. Om jag hittar någonting som jag tycker är intressant läser jag det på kvällen men resten sparar jag tills papperstidningen kommer, säger han.

Hittills har Börje Lundberg lånat fruns platta för att läsa tidningen och uppdaterat sig om lokalvädret i samband med fisketurer.

– Fiske är ett av mina fritidsintressen sedan jag blev pensionär. Det blir mest nätfiske och jag får helst abborre i näten.

Börje har varit dagens ålänning två gånger tidigare och vet vid det här laget hur det går till.

Vem vill du hälsa till?

– Jag vill hälsa till alla nära och kära, till min hustru och mina före detta arbetskamrater.

Vill du bli dagens ålänning?

Kom in till oss på redaktionen!