DELA

”Jag brukar handarbeta mycket”

Dagens ålänning Sylvia Karlsson blir uppfångad bland de virvlande höstlöven på promenaden i Norra Esplanaden i Mariehamn. Solstrålarna letar sig lite trevande in bland lindarna medan vi börjar vårt samtal. Sylvia har sitt barnbarn Idun, 2,5 år med sig, snusandes i barnvagnen.
Vad arbetar du med?
– Jag är pensionär nu och har varit det ett tag redan. Före det så arbetade jag som barnmorska och översköterska på sjukhuset i Mariehamn många år.
Har du haft en fin sommar?
– Ja, vi har varit mycket på i Dånö i Geta där vi har sommarstuga. Men vi har också hjälpt vår son Daniel med hans husbygge i Hjortö i Saltvik. Sommaren har gått i arbetets tecken och varit bra på alla sätt.
Vad tycker du om hösten?
– Det är en lugn tid med vackra färger. Det är då jag förbereder trädgården för nästkommande vår.
Har du några tips på hur man ”myser in” den här fina årstiden?
– Jag brukar handarbeta mycket; väva, knyppla och brodera. Det är en speciell sorts broderi, ”engelsk”, som jag håller på med nu. Det är rofyllt och ger tillfredsställelse att göra någonting från grunden.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till mina systerdöttrar Kajsa Sundberg som studerar till veterinär i Köpenhamn och Anna Sundberg som studerar till läkare i Linköping. De är i olika skeden av sina studier så jag vill önska dem studiemotivation och lärglädje.

Monica Karlsson

redaktion@nyan.ax