DELA

”Jag älskar mode och kläder”

Pia Sarling bor i Östernäs och jobbar som närvårdare på Trobergshemmet sedan sex år tillbaka.
– Men jag håller precis på att byta jobb till personlig assistent.
Vad gör du annars på dagarna då?
– Jag älskar mode, kläder, skor och väskor har just öppnat en webbloppis tillsammans med min man, Modemarknaden heter den.
Hur fungerar det?
– Vem som helst kan registrera sig och lägga upp bilder och beskrivningar på de kläder man vill bli av med. Det är helt gratis, vi som driver det tjänar ingenting.
Hur har ni gjort rent praktiskt?
– Min man Mattias Sarling har skött om det praktiska medan jag mera har öga för vad som blir snyggt och lättillgängligt.
När öppnade ni?
– Vi öppnade i början av april.
Har kunderna hittat er?
– Faktiskt. Vi har inte investerat något i marknadsföring än utan bara spridit budskapet på facebook. Vi har redan 160 som gillar oss på facebook, så det känns bra.
Varför ville ni starta en nätloppis?
– Det var min idé, jag tycker det är jätteroligt att göra sånt här för andra. Eftersom mode och kläder är mitt stora intresse och jag själv har garderoberna fulla vet jag att man kan behöva bli av med lite mellan varven. Eftersom sidan riktar sig till ålänningar är tanken att man skall kunna träffas och byta grejerna. Då slipper man portot.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till mina nuvarande arbetskamrater på Trobergshemmet att de är jätteduktiga, till mina nya arbetskamrater och till alla jag känner.

Karin Erlandsson

karin.erlandsson@nyan.ax