DELA

”Ingen dag är den andra lik”

Vi träffar dagens ålänning i iskylan och solskenet på Torggatan. Johan Carlsson är född i Stockholm, men har bott, spelat och arbetat på Åland sedan 2003.
Vad var det som fick dig att flytta hit?
– Det var fotbollen som lockade hit mig. Jag spelade för IFK Mariehamn och jobbade vid sidan om. Det gjorde alla vi som kom utifrån. 2010 slutade jag spela och sedan dess har jag jobbat som ungdomstränare för IFK istället.
Vad är det bästa med att vara tränare?
– Det bästa tycker jag är att få känna att man kan hjälpa barn och ungdomar att utvecklas inom sporten. Jag tränar allt från femåringar till nittonåringar och det blir aldrig tråkigt. Ingen dag är den andra lik, och man vet aldrig vad som kommer att hända.
Vad har du gjort i helgen?
– Jag och mina vänner var faktiskt och åkte pulka i Gnisten för första gången. Vi har pratat om att göra det länge men det har inte blivit av förrän nu. Och så har vi varit ut till Jomala med IFK:s akademi och spelat en match mot JIK.
Har du några planer för våren?
– Jag har inte ens hunnit tänka på det. Jag var i Phuket i Thailand över jul och nyår och kom hem ganska nyligen, så jag har inte gjort upp några nya planer ännu. Men jag fortsätter träna, förstås.
Till slut får du som seden bjuder hälsa till någon.
– Då hälsar jag till alla mina vänner på Åland!

Felix Quarnström (praktikant)

felix.quarnstrom@nyan.ax