DELA
Foto: Annica Lindström

”Hoppas Sanna Nielsen leder Allsång”

I Ankaret-husets första våning i Mariehamn Strandnäs sitter Kurt Jansson, Fjalar Nylund, Ann-Mari Söderlund och P-O Slotte och spelar boccia i Ålands synskadades regi. De har fullt upp med att kasta de blåa och röda bollarna nära den vita, så Nyan klättrar upp till husets andra våning. Där hittar vi dagens ålänning Fredrik Lindeman.

– Jag brukar också vara med och spela men det skulle ha blivit ett ojämnt antal spelare smög jag upp på övervåningen för att förbereda inför föreningens styrelsemöte som vi ska ha i kväll (läs: i går). Jag är Ålands synskadades ordförande från och med årsskiftet, säger han.

Vad ska ni bestämma om på styrelsemötet?

– Vi ska försöka få fler medlemmar och aktivera föreningen. Vi ska också planera en resa till Allsång på Skansen i sommar.

Vilken artist skulle du vilja se där?

– Jag vet inte, men jag hoppas att Sanna Nielsen fortsätter leda Allsång på Skansen.

Hur många kommer med på resan?

– Jag tror att det behövs minst 20 personer. Tanken är att vi också ska bjuda in Handicampens medlemsföreningars medlemmar.

Hur mår föreningen i dag?

– Den mår bra. Vi har borstbindning, boccia, bowling och punktskrift.

Vad har du för visioner för föreningen?

– Att vi ska få flera medlemmar. I dag har vi 50 ordinarie medlemmar och 30 stödjande medlemmar. Men statistiskt finns det 300 synskadade på Åland så vi skulle kunna vara flera.

Vem vill du hälsa till?

– Alla mina vänner.