DELA
Foto: Alexandra Grahn<07_Bildrubrik>ARRANGERAR Otto Johansson och Jorunn Lavonius är styrelsemedlemmar i Träffpunkt Ungdom. I sommar ordnar de festivalenDown By the Sauna med åländska artister.

”Hoppas att ungdomar hittar till Bastun”

Otto Johansson och Jorunn Lavonius är styrelsemedlemmar i Träffpunkt Ungdom som bland annat ordnar spelningar på Pub Bastun. Johansson är kassör och har suttit i styrelsen i två år, Lavonius är medieansvarig och med första året i styrelsen.

– Men det är väldigt fritt inom styrelsen vad man vill göra, har man en idé man vill satsa på är det bara att köra på, säger Johansson.

Varför är ni med i styrelsen?

– För att man kan påverka vad som händer på Åland, åtminstone kulturlivet, säger Lavonius.

– För att visa att det är möjligt att ta hit band även om man inte är en stor bandbokare, säger Johansson.

I sommar kommer ni att ordna en festival, berätta om den!

– Down by the Sauna kommer att vara en festival med åländska band. Vi riktar oss inte till någon speciell målgrupp men vi hoppas att speciellt ungdomar kommer hitta dit och upptäcka åländska artister och att man kan göra musik på Åland, säger Johansson.

Vilka artister kommer att uppträda?

– Vi har hittills avslöjat tre namn och de är Julia Clara, Peter Hägerstrand och Montesuma, säger Lavonius.

Kommer det vara åldersgräns?

– Ja, från sexton år. Vi kommer att hålla det så billigt som möjligt för att ungdomar ska ha råd att komma, säger Johansson.

När är festivalen?

– Den 7-9 juli. Vi har försökt tajma det så att det inte krockar med något annat kulturevenemang. Det borde det inte göra men det är svårt eftersom det händer så mycket under sommaren, säger Johansson.

Vem vill ni hälsa till?

– Alla gamla bastuniter!