DELA

”Gör allt i sista minuten”

I nyöppnade klädbutiken Axa Uno hittar vi Mariehamnaren Cecilia Stenman. Hon håller just på att ordna upp det sista i butiken inför invigningen.
Hur kom det sig att du öppnade en klädbutik?
– För mig var det självklart att välja just kläder, jag har alltid haft ett klädintresse. Dessutom tyckte jag att det saknades en klädbutik för barn och ungdom. Jag vill att den ska vara som ett komplement till vad som redan finns.
Trivs du?
– Ja, jag tror att det här blir bra. Just nu är det i och för sig mest kaos.
Så det är stressigt?
– Absolut, vi har just genomfört en helrenovering. Dessutom är jag en sådan som gör allt i sista minuten, så det har blivit mycket långa nätter.
Har du några favoritkläder i butiken?
– Kanske inte något särskilt plagg ännu, men ett märke. Det heter Outfitters Nation och är väldigt fint. Målgruppen är mellan tio och tjugo år, så det passar jättebra i min butik. Det är svårt att veta vad som säljer bra ännu.
Har du någon särskild tanke med inredningen?
– Butiken riktar sig ju till personer mellan sju och tjugo år, så det ska passa dem. Det ska kännas att den är till för dem.
Jag ser att ni har en hund här!
– Ja, det är mest mannens hund. Han heter Jussi och är en fransk bulldogg. Han är bara sju månader gammal, vi fick honom i februari. Han brukar vara med överallt, han höll till på vårt andra företag också.
Och så får man hälsa till någon.
– Jag hälsar till alla som har hjälpt mig att starta min butik!

Text och foto:
Katrina Tapio (praktikant)