DELA

Folk ringer och vill vara med

Maria Bonds står bakom metet vid Röda korsets korv- och lotteriförsäljning vid årets postrodd. Hon är ordförande för Eckerö Röda korsavdelning.
– Vi brukar alltid vara här. De år postrodden går i mål här brukar det vara rikigt kommers. Vartannat år, då postrodden går i mål i Grisslehamn är det lite mindre folk.
Går metet bra?
– Nja, det finns inte så jättemycket barn här. Korven har bäst åtgång.
Vad händer med vinsten ni gör?
– Allt överskott går till Röda korset. Vi har genom åren bland annat köpt utrustning till sjöräddningen och en klätterställning till dagis. Man kan också söka bidrag från oss om det är något speciellt.
Har ni tillräckligt med aktiva?
– Faktiskt, vi har inga problem med att få frivilligarbetare. Styrelsen jobbar förstås mest, men tack vare att alla är så arbetsvilliga blir det ändå inte mycket jobb per person och år.
Hur mycket jobb handlar det om?
– Kanske någon onsdag per sommar då det arrangeras sommartorg. På det kommer de styrelsemöten vi har under året. Det är inte särskilt betungande. Vi får ofta påringningar av folk som vill vara med.
Varför är du med?
– Det känns mer och mer att jag vill hjälpa till på något sätt. Istället för att ge pengar ger jag av min tid. Röda korset är alltid först på plats vid större katastrofer ute i världen, så de gör faktiskt skillnad.
Vad gör du annars?
– Jag jobbar som lärare i Eckerö.
Vem vill du hälsa till?
– Alla mina barn. Både mina egna barn och mina skolelever.

Karin Erlandsson

karin.erlandsson@nyan.ax