DELA

”Ett telefonsamtal betyder mycket”

Vad ska man göra om man gärna vill träffa sin kompis men kompisen jobbar så mycket att man aldrig har någon tid att ses? Det problemet stod småbarnspappan Jimmy Fagerström från Kökar inför.
Lösningen blev enkel. Han bestämde sig för att åka och träffa kompisen Linus Emretsson på jobbet, på Holmbergs i Norrböle, och där ta en fika tillsammans.
– Många av oss har redan barn. Alla börjar komma in i vuxenlivet så vi hinner inte träffas lika ofta som tidigare. Vi pratar med varandra två gånger i veckan.
Vad ska man göra om man känner att man aldrig hittar tider som passar en själv och kompisen?
– Om man inte har tid att ses ska man ringa. Ett samtal kan betyda väldigt mycket. I bland kan det räcka med att bara stå och tala på en parkeringsplats om man inte har tid för något.
Hur känner ni varandra?
– Oj, det går långt tillbaka i tiden. Han är en av mina äldsta bekantskaper. Vi studerade tillsammans, jag studerade till kock och han studerade på fordonslinjen.
– Han är en av mina viktigaste vänner. Vi är ett gäng på åtta polare som har umgåtts med varandra i nio år. Vi brukar fixa nyår, valborg, midsommar och andra helger tillsammans.
Vad ska du göra efter det här?
– Jag ska åka till polisen för att få ett nytt pass.
Ska du ut och resa?
– Kanske senare i år. Jag skulle gärna åka till Spanien. Det är fint och trevligt där. Nya Zeeland skulle också vara häftigt.
Vem vill du hälsa till?
– Till mina vänner och till min familj.

Annica Lindström

annica.lindstrom@nyan.ax