DELA
Foto: Anne Sjökvist<07_Bildrubrik>DETALJFOTOGRAF Tinca Björke gillar att fotografera på fritiden och helst siktar hon in objektivet på detaljer.

”Det är skönt att flanera och fotografera”

Tinca Björke står i påskannandagssolen och fotograferar en reprulle som hänger på en vägg i Sjökvarteret. Till vardags jobbar hon som informatör i Mariehamns församling.

Är fotografering ett stort intresse?

– Ja, jag tycker det är rätt skönt att flanera och fotografera. Om jag vill promenera för motionens skull lämnar jag kameran hemma.

Sjökvarteret är väl en guldgruva för en som är fotointresserad?

– Nja, det känns väl som att allt redan är fotat här. Men den här tiden på året finns det inte så mycket annat, det är grått och färglöst nu överallt.

Har du några favoritmotiv?

– Jag gillar att fota detaljer, som det här repet. Men jag fotar nog allt möjligt, natur och människor också men dem brukar jag fota lite i smyg. Jag tycker inte själv om att bli fotograferad heller. Hösten är min favoritårstid när det gäller fotografering.

Hur har du firat påsken?

– Med familjen, god mat och glada skratt. Jag har varit ledig i påsk fast det annars varit mycket på gång i församlingen och den lediga tiden vill jag umgås med familjen. Jag har själv ett vuxet barn men min syster har en treåring som gärna leker med moster.

Kom påskharen på besök?

– Jodå, hos oss kommer den på lördag.

Hade den värpt något ägg åt dig då?

– Haha, i min ålder får man köpa äggen själv om man ska ha några.

Och så får du hälsa.

– Jag hälsar till alla och envar som känner mig.