DELA

Det är första butiken jag äger

Dagens ålänning hittar vi på Millas Livs i Jomala Prestgården. Hon sitter på sitt kontor när Nyan oblygt stegar in.
Camilla Ericsson är den tämligen nya ägaren till den lilla livsmedelsbutiken i Prestgården.
Vad gör du här i butiken?
– Jag gör allt! Jag har en anställd som hjälper till, men annars gör jag allt.
Hur länge har Millas Livs funnits?
Jag tog över butiken den 28 juli i år, i samband med att den förre ägaren Sture bestämde sig för att lägga ner. Folk saknade butiken så jag tänkte lite på saken och frågade Sture om jag kunde ta över.
Har du arbetat i butik förut?
– Ja, jag har haft butiksjobb sedan 1988. Jag har jobbat i olika typer av butiker och sålt bland annat leksaker och verktyg. Men det här är första gången jag är ägare. Det är jättekul!
Hur är det med kunderna?
– Det är rätt lugnt nu under dagarna men kunderna kommer både härifrån Jomala och från stan, och jag vill att de ska fortsätta komma tillbaka och handla hos mig. Butiken samarbetar med Jomala IK:s julkalender och lotteri, så vinsterna därifrån hämtas ut hos mig, vilket ger också bidrar med kunder. Jag har haft lite annonser i tidningen också.
Var bor du någonstans?
– Jag bor några hundra meter härifrån på Tegelbruksvägen, så jag brukar ta cykeln hit till jobbet. Där bor också min sambo och mitt barn. Egentligen är jag från Sverige och har bara bott på Åland sen januari i år.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa alla mina kunder en god jul och ett gott nytt år! Sen vill jag hälsa till Anita och tacka för att hon finns och ställer upp i vått och torrt!

Julia Nyback (praktikant)

redaktion@nyan.ax