DELA

”Att sjunga ger mig energi”

I Medishuset i Mariehamn hittar jag Jessica Törnroos från Hammarland Östanträsk.
Hej. Vad går du på för Mediskurs?
– Jag går på körövning med Åsa Isaksson.
Vad är det för typ av kör?
– Det är en blandad kör med tre stämmor och cirka fyrtio till femtio körmedlemmar. Det är alltså både män och kvinnor som sjunger i kören och åldern varierar mellan 20 – 80 år.
Vilken stämma sjunger du?
– Sopran.Jag är nu inne på andra året i den här kören, men före det sjöng jag i barnkören. Jag sjunger mycket för mig själv både hemma och i bilen. Mest blir det nog i bilen.
Hur länge har kören funnits?
– Kören har funnits i tio år och hade jubileumskonsert i Stadshuset i november. Vi kallar oss Körglädje och det är precis vad det handlar om. Vi trivs med att sjunga och att vara tillsammans. Vi sjunger med en uppvärmning på cirka tio minuter och den är rätt så lika från gång till gång. Vi övar på olika sånger både på svenska och på engelska.
Hur har din egen sång och röst utvecklats sedan du började sjunga i kör?
– Jag har blivit tryggare i min sång. Jag vågar sjunga ut mera och på ett annat sätt. Det är viktigt för mig att sjunga i kör. Jag kan vara så trött efter jobbet att jag knappt vill åka till körövningen. Men sen när jag är på plats ger det mig massor med energi.
Till sist, vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till min mormor Marianne Eliasson, som pushade mig att börja sjunga i kör, och till mina arbetskamrater.

Tina Björk

redaktion@nyan.ax