Medaljer i massor i Masters-FM

SIMNING. Annica Aspholm och Miisa Weuro representerade Åland när Masters FM ordnades i Kotka i helgen. Aspholm bärgade sex medaljer, Weuro tre.
För Aspholm blev det fyra silver i klassen för 45–49-åriga damer. Medaljerna tog hon på 50, 100 och 200 meter bröstsim samt 50 meter fjärilsim. Två brons simmade hon också hem, på 50 meter frisim och 100 meter medley. Miisa Weuro tog tre bronsmedaljer,en på 100 meter ryggsim, en på 200 meter ryggsim och en på 100 meter medley. Dessutom blev hon åtta på 50 meter frisim och fyra på 50 meter ryggsim. Weuro tävlade i klassen för 40–44-åringar.
En annan åländsk simmare som tävlade i helgen var Gustav Carlsson. Han deltog i en Grand Prix-tävling i Stockholm.
Bästa placeringen för Carlsson blev en 34:e plats på 50 meter frisim. På 200 meter frisim blev han 36:a, på 100 meter frisim 41:a och på 50 meter fjäril 59:a. (ml)