United vann borta mot TiPS

FOTBOLL. Åland United besegrade i dag TiPS med 3–0 på bortaplan. Samtliga mål föll i slutet av den andra halvleken.
– Vi för spelet hela matchen och var både en och två klasser bättre, säger lagets tränare Robert Dahlin.
Åland United hade tre bra chanser i den första halvleken som oturligt för ÅU blev avblåsta för offside. Spelet var annars bra och TiPS backade hem med i stort sett hela laget.
I den andra halvleken tappade United något men kom tillbaka tack vare Elin Nilsens inhopp i den 66:e minuten. Sju minuter senare spelade hon fram till Kati Nymans 1–0-mål.
Med nio minuter kvar av matchen slog Maiju Ruotsalainen in 2–0 och i den 90:e minuten fastställde Taina Hartikainen slutresultatet till 3–0.
Åland United leder Damligan med 14 poäng före tvåan Honka. Nu på lördag spelar United hemma mot trean HJK. (jl)