IFK var på målhumör

FOTBOLL. IFK-debuterande Willies Ochieng fick hålla nollan i segermatchen över AC Oulu. Uleåborg förde matchen, men det var mariehamnarna som gjorde målen och därmed lämnade ett tryggt avstånd till botten av ligatabellen.
Hemmalaget AC Oulu förde matchen från första stund hemma i Uleåborg och hade en giftig målchans redan efter ett par minuter genom ett stolpskott. Men IFK Mariehamn hade seger i sikte och utnyttjade sina chanser bättre än det andra laget.
I den 29:e minuten tilldelades mariehamnarna en hörna som David Carlsson perfekt skruvade in i boxen där Mats Gustafsson utan markering nådde högst med pannan varför 1–0 var ett faktum. Bara tre minuter senare ökade IFK på ledningen till 2–0. Efter väggspel drev Tommy Wirtanen upp bollen på högerkanten och spelade in bollen snett bakåt till en helt fri Justus Vajanne som bara hade att bredsida in den.
I andra halvlek såg matchen ungefär likadan ut. Uleåborg rullade mycket boll men hade svårt att få till någon riktig chans. Istället såg ”Grönvitt” till att spika matchresultatet 3–0 i den 71:a minuten. David Carlsson fångade upp bollen, klev in i mitten och hittade Kristoffer Weckström på vänsterkanten som kaxigt rundade Oulu-målvakten Jani Viander.
– Jag såg att det fanns en lucka och tänkte att det var lika bra att rusa in i den, kommenterade Weckström efteråt i Ålands radio.

Sköna poäng
Resultatet stod sig matchen ut och IFK lämnade därmed den värsta kampen i botten av ligatabellen.
– Oulu är erkänt starka på hemmaplan och vi förstod att det skulle bli tufft, sa Weckström och fortsatte:
– Skönt att ha segrar i bagaget, det känns bra för tillfället.
IFK Mariehamn är obesegrat sedan sex matcher tillbaka. På torsdag väntar nästa drabbning, då reser laget till Åbo för att möta FC Inter.