IFK förlorade i snöigt Åbo

FOTBOLL
FC Inter 1 (1)
IFK Mariehamn 0 (0)
IFK Mariehamn förlorade fredagens ligacupmatch mot FC Inter på bortaplan med 1-0. Åbolagets Daniel Osinachi gjorde matchens enda mål i den 30:e minuten.
– Det var svårspelat på grund av snöfallet, säger IFK:s Wilhelm Ingves.

Ett digert snöfall gjorde fredagens ligacupmatch mellan hemmalaget FC Inter och IFK Mariehamn svårspelad.
– Det började snöa i första halvlek och det gjorde det svårt att se emellanåt, men det var lika för båda lagen, säger Wilhelm Ingves.

IFK Mariehamn startade med alla nyförvärv, Fernando de Abreu och Toni Lehtinen gjorde sina första grönvita insatser i Ligacupen. De Abreu tog plats i mittförsvaret och Lehtinen spelade första halvlek som anfallare.
I den första halvleken var det Inter som hade det mesta av bollinnehavet men IFK hade kontroll på läget.
– Vi kom till en del kontringslägen och fick spela vårt spel, säger Ingves.

Cirka 20 minuter in i matchen hade IFK en boll i mål men det dömdes bort för offside, tveksamt enligt Ingves.
– Vi hade en sidofrispark där Luca (Bellisomo) sprang mot bortre ytan och nickade in bollen framför mål, där slog Markus (Paatelainen) in den i mål men assisterande domaren vinkade för offside.
En halvtimme in i matchen kom matchens enda mål. Inters Daniel Osinachi kom igenom i ett halvt friläge och rullade bollen under IFK-målvakten Josh Wicks.
– Vi tappade lite efter det och i den andra halvleken var det riktigt tråkig fotboll, inget bra spel och få målchanser, snön gjorde nog sitt, säger Ingves.

IFK Mariehamn inledde Ligacupen med seger mot Haka men har nu två raka förluster mot Honka och Inter. Nästa match i Ligacupen spelas torsdag den 17 februari då TPS kommer på besök till Eckeröhallen. Däremellan ska IFK möta allsvenska Syrianska FC i Södertälje den 12 februari.