Drama på innebandyns finaldag

INNEBANDY. Jämnt och spännande blev det när finalerna i den åländska serien i innebandy avgjordes i Baltichallen, Mariehamn på lördagen.

Först ut var damfinalen där regerande mästarna Hammarland ställdes mot IF Fram i en repris på förra årets final. Den första perioden blev jämn och med få klara målchanser. Närmast kom Fram men frilägena räddades fint av Sofia Jansson i Hammarlands mål. Efter drygt fem minuters spel i den andra perioden tog Fram ledningen genom Susanna Holmström. Glädjen skulle dock inte vara längre än två minuter innan Hammarland kvitterade genom Sandra Vestlund som hittade nät. Det skulle sedan dröja till det absoluta slutet av matchen, innan det matchavgörande målet skulle falla och det blev Hammarland och planens bästa spelare Mikaela Lindholm som fick sätta den, tämligen omarkerad framför Frams mål.

Seger med 2–1 och matchvinnaren var naturligtvis nöjd:

– Det var en jättebra final men jag kände att vi nog skulle fixa det och naturligtvis är det kul att vinna, det är det alltid, sade Mikaela Lindholm.

Herrfinalen mellan Fram och Lemland blev en välspelad match mellan två lag som kände varandra väl. Fram höll mest boll i en första perioden som blev mållös.

Den andra blev spelmässigt lik den första förutom att Fram tog ledningen efter drygt sex minuter då Anton Sjölund kunde slå in sin egen retur. Den tredje perioden hade knappt börjat innan Fram ökade på till 2–0. Simon Gustavssons skott kunde Fredrik Engström styra i nät. Lemland skulle dock replikera och innan matchklockan nått fem minuter var de både reducerat genom Jonas Wilhelms och kvitterat genom Fredrik Hjerpe.

Trots flera bra målchanser från bägge lagen gick matchen till sudden death och där blev det årets herrjunior inom åländsk innebandy, Anton Sjölund, som med sitt andra mål i matchen kunde sätta det helt avgörande 3–2.