Åland United gick på pumpen mot Hammarby

FOTBOLL. Åland United förlorade veckoslutets båda möten med allsvenska Hammarby IF. Matcherna slutade 5–2 respektive 6–2 i stockholmarnas favör.
– Matcherna visar hur mycket arbete vi har kvar att göra, säger Åland Uniteds tränare Steve Beeks efter söndagens match.

Nivån på motståndet trappades upp rejält för Åland Uniteds del när laget under veckoslutet mötte Hammarby IF två gånger om i Eckeröhallen. Fredagens match förlorade åländskorna med 2–5 och i söndagens match lyckades Hammarby öka på segersiffrorna med ytterligare ett mål.
I bägge matcherna hängde Åland United dock relativt bra med i inledningen och i fredags var man till och med först med att spräcka nollan när Adelina Engman gjorde 1–0. I söndagens möte var det Hammarby som gjorde det första målet cirka fem minuter in i matchen men bara några minuter senare kvitterade Maiju Ruotsalainen.
Ålands Uniteds andra mål gjordes i fredags av Emma Whitter medan Hammarby bjöd på ett självmål i söndags.

Till slut kommer man dock inte ifrån att Hammarby var klassen bättre vilket också slutsiffrorna visar.