Adelina Engman om sin debut: ”Gick sådär”

FOTBOLL. 78 minuters spel, två skott på mål och en målgivande passning.

Där har ni Adelina Engmans allsvenska debut för Göteborg.

– Skönt, även om det inte gick så jättebra för min del, säger åländskan efter 2–0-segern mot AIK.
Ålands största löfte inom damfotbollen fick en seger i sin debut i en av världens bästa ligor.

Den damallsvenska premiären mellan AIK och Göteborg FC slutade med en 2–0-seger för gästerna från Västkusten. Det blev inga mål för Adelina Engman (som lämnade Åland United efter förra säsongen), men ett skönt formbesked för topptippade Göteborg.

– Ja, i första halvlek framför allt är vi det bättre laget, sen hade vi några småsvackor i andra. Vi får var nöjda med 2–0, säger Adelina Engman som var mer tillfreds med lagets insats än sin egen.

– För mig gick det nog inte så jättebra, men det är skönt att vi vann.

Engman inledde matchen som yttermittfältare men fick avsluta den i anfallet innan hon byttes ut mot Rebecka Blomqvist i den 78:e minuten. Göteborgs mål gjordes av Lieke Martens och Manon Melis (framspelad av Adelina Engman).

– Kvalitetsmässigt är det stor skillnad på allsvenskan mot det jag är van vid. Vissa matcher har gått bättre än andra på försäsongen, avslutar Engman. (om)