DELA
© Nya Åland
Foto: Stefan Öhberg

Här byggs ny gymnastiksal

Högljutt och svårt att koncentrera sig, men kul med nya lokaler.

Det tycker eleverna om tillbyggnaden och renoveringen av Rangsby skola i Saltvik Kvarnbo.
På Rangsby skola råder en spänd förväntan över tillbyggnaden som är i full gång. På baksidan borras just nu den sista betongen i marken bort och snart ska den nya delen börja byggas.

All skolverksamhet fortsätter som vanligt i intilliggande lokaler och skolledare Isa Blomqvist-Fagerholm är tacksam för att slippa flytta.

– Det är skönt att vi kan vara kvar i byggnaden och inte behöver flytta till moduler, säger hon och tillägger att viss anpassning har krävts.

– Vi har försökt att anpassa oss till bygget och de som bygger försöker anpassa sig till oss. Till exempel har vi lagt simundervisningen nu under våren i stället för hösten då vi inte har gymnastiksalen till förfogande och byggarna tar hänsyn till oss genom att göra de största jobben då vi är inomhus för säkerhets skull.

Tillbyggnaden ska inhysa en ny gymnastiksal på 280 kvadratmeter, en större matsal, ytterligare ett klassrum och ett föreningsutrymme.

Tillbyggnaden är den sista delen i ett ombyggnadsprojekt i tre steg och beräknas vara klart i december i år.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!