DELA

Saras ryor heter den utställning

som visas i Finströms bibliotek under februari. Det är Sara Eriksson, från Tjudö, som visar ryor hon vävt med inspiration från sina akvareller.
Sara är en flitig akvarellist och har flera gånger deltagit i samlingsutställningar i biblioteket, skriver man i ett pressmeddelande. Utställningen är hennes första separatutställning.
På utställningen finns fem stora ryor och akvarellerna som inspirerat.
Utställningen kan ses under bibliotekets öppettider måndag-torsdag kl 12-20.q



Revypremiären
och litteraturdagarnas

lördagssupé krockar. Båda går av stapeln 26 mars.
– Vi planerade ha premiär betydligt tidigare, men av olika anledningar sköts den upp, säger teaterföreningens ordförande Maria Mäntylä.
Hon hoppas att krocken inte skall påverka publikantalet.
– Litteraturdagarna och vi har ju lite olika publik. q



Didde Svahn
ställer ut autografer

av kändisar och artister och Anneli Wirtanen ställer ut foton med motiv av blommor, djur och vatten. Detta försiggår på Sunds bibliotek fram till 30 april. q



Gunilla Janssons
utställning Tulpaner

visas på Föglö bibliotek. I utställningen ingår akvareller och fotografier från tulpanparadiset Keukenhof. q



Nästan 27,5 miljoner
euro ges till filmstiftelsen

för främjande av filmkultur. Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat totalt 27 436 000 euro till Finlands filmstiftelse för produktion och distribution av film, visningsverksamhet och främjande av filmkultur. Understödet beviljas ur tippningsmedel.
– Under den sittande regeringens tid har anslagen stigit med 12 miljoner euro. Tillväxten är alltså 68 %, säger kultur- och idrottsminister Stefan Wallin. q