DELA

kulturnotiser



Galleri Lugn & Ro
vid Eckerö post-
och tullhus har sommarens utställningsprogram klart meddelar Peter Winquist. Först ut av utställarna är Guy Frisk som den 2 maj har vernissage på en utställning, kallad ”Öbor”. Frisks utställning pågår till den 5 juni. Sedan följer Amanda Chanfreau, 6 juni- 3 juli, Juha Pykäläinen, 4- 31 juli och Isa Hällström, 1- 29 augusti.



Årets Story Slam
saknar åländska
deltagare än så länge meddelar arrangörerna. Berättartävlingen Story Slam hålls i Pargas den 10 april med start kl 19. I fjol var det ålänningen Leo Löthman som vann och fick representera Finland i de nordiska mästerskapen i Köpenhamn.
Hösten 2010 ordnas de nordiska mästerskapen i Oslo och en finländsk representant utses vid tävlingen i Pargas.
– Ännu har vi inte fått in någon anmälan från Åland men det skulle vara fint att få med någon som skulle kunna försvara fjolårets seger, skriver kulturkoordinator Lena Långbacka från Pargas.
Intresserade av tävlingen kan nå henne på telefon 044 544 33 48 eller via e-post på lena.langbacka@sydkusten.fi.



I kväll hålls en
konsert med kör-
och solosång vid Ålands musikinstitut. Konserten som inleds kl 19 i institutets konsertsal bjuder på ett blandat program med Singoalla, Barnkören, Capella Vocalis och sångelever. På piano medverkar Patrik Komorowski och dirigent är Elisabeth Karlsson. Inträdet är fritt och alla välkomna.



”Robin Hood” är
sommarens pjäs

på Raseborgs sommarteater i Västra Nyland. Det blir en av Raseborgs sommarteaters största uppsättningar hittills med över 50 medverkande, skriver FNB.
Den klassiska äventyrsberättelsen om stråtrövarna i Sherwoodskogen framförs i en musikteaterversion som riktar sig till såväl ung som gammal. Robin Hood spelas av Janne Korander, ensemblens enda yrkesskådespelare
”Robin Hood” har premiär på Raseborgs sommarteater onsdagen den 30 juni.