DELA

kulturnotiser



Barytonsångaren
Erland Hagegård
ger julkonsert i Lemlands kyrka söndagen den 20 december kl. 19 i församlingens regi.
Erland Hagegård, som i år fyllt 65, är kusin till Håkan Hagegård och har framträtt på de stora operahusen i Wien, Frankfurt och Hamburg
I mitten av åttiotalet återvände han till Sverige.
Erland Hagegård avlade han musiklärarexamen 1965 och debuterade samma år. Senare studerade han vid musikhögskolan i Stockholm och i Wien.
Efter återkomsten till Sverige har Hagegård bland annat gett kyrkokonserter men även utkommit med flera samlingsskivor.



Susanne Ekman-
Ahlroth ställer ut
akvareller och arbeten i metall i sin ateljé i Sjökvarteret denna vecka och nästa vecka. Med på utställningen finns ett tjugotal akvareller där Susanne Ekman-Ahlroth låtit sig inspireras av eposet Kalevalas bildvärld.
– Jag är ju intresserad av mytologi och har gjort mina egna mera kvinnliga tolkningar, berättar hon.
Även i de metallarbeten som finns med på utställningen finns anknytningen till det mytologiska.
Utställningen är även öppen under helgen.



Petronella Westers
julshow i Alandica
”Med stjärnglans och tomtebloss”, som skulle ha haft premiär i går kväll, blev uppskjuten.
Randoph Reymers har blivit sjukskriven på grund av utbrändhet och då behövde jag tid för att strukturera om. Jag vill kunna ge publiken 110 procent när jag gör en show, säger Wester till Nyan.
Även torsdagens föreställning ställdes in och premiären blir på fredag i stället. Detta är möjligt genom att onsdagens och torsdagens föreställningar inte var fullbokade. De som inte kan boka om får pengarna tillbaka.



Sångföreningen
Triolen ger
julkonsert i Finströms kyrka i kväll, torsdag, kl. 19.30. Dirigent är John-Adam Sjölund. Kören gav även sin konsert i Lemlands kyrka i tisdags.



Kjell Westö och
Ann-ChrIstin Waller

intervjuas i Kulturellt i Åland-24 på fredag kväll. Kjell Westö berättar om sin roman Gå inte ensam ut i natten. Tittarna får också följa med hem till Ann-Christin Waller. Hon berättar i programmet om hur idén till barnböckerna om kollorna föddes och om den nya boken ”Fjärror i kollornas värld”. o